Alexander Kristoff tok seieren på flystripa

ARN2_2017

(Pressemelding fra Arctic Race of Norway 11.august 2017) Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant den andre etappen i Arctic Race of Norway. Dermed tok han sin tredje seier på to uker etter RideLondon Classic og EM.

Oppløpet på flystripen på Bardufoss militære flyplass ga en uvanlig lang spurt som Kristoff til slutt vant komfortabelt foran franske Hugo Hofstetter fra Cofidis og italienske Andrea Pasqualon. Kristoff er nå nummer tre, kun tre sekunder bak leder og gårsdagsvinner Dylan Teuns.

Etter bare 20 km av rittet stakk Zhandos Bizhigitov (Astana), Erwan Corbel (Fortuneo-Oscaro), Javier Megias Leal (Novo Nordisk), Elias Spikseth (FixIT.no), Dimitri Claeys (Cofidis) og Nikolay Mihaylov (CCC Sprandi Polkowice) av og dannet hovedbruddet for dagen. Den nederlandske duoen i BMC Racing Team, Floris Gerts og Bram Welten, holdt farten i hovedfeltet og ga ikke mye håp til gruppen foran, som maksimalt hadde et forsprang på 3 min 20 sekunder. Corbel tok begge de innlagte ”kongen av fjellene” spurtene, men uten å frata Bernhard Eisel den oransje laksetrøya sammenlagt. Da 43 km gjensto hadde forspranget igjen økt noe til 2 min 30 sekunder, noe som fikk Katusha-Alpecin laget til å be Reto Hollenstein om å øke tempoet i hovedfeltet.

Spurt på stripa

Kampen for bonussekundene startet på den militære flyplassen på Bardufoss, der det gjensto 33 km av løpet. Bruddet med Claeys, Corbel og Bizhigitov var fortsatt ett minutt foran hovedfeltet, og Claeys stakk fra for å sikre seg bonussekunder både ved 22,5 og 14,5 km. Feltet tok deretter igjen utbrytergruppen, før ASTANAs norske rytter Truls Engen Korsæth fikk gå alene fra 13 til 7 km. Dylan Teuns hentet deretter ett sekund i den avsluttende innlagte sprinten ved 5,5 kilometer før mål, ett sekund bak Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) og Michel Kreder (Aqua Blue Sport).

Dermed var det duket for en massespurt og thrilleravslutning. Med hjelp fra sin danske lagkamerat Michael Mørkøv kunne Alexander Kristoff ta etappeseieren som han ville, og samtidig bli den første etappevinneren med europamestertrøya på. Teuns beholdt likevel sammenlagtledelsen med to sekunder ned til Pasqualon og tre ned til Kristoff.

– Vi kom hit for å vinne minst én etappe, og den satt i dag. Alt gikk etter plan selv om vi mistet Sven (-Erik Bystrøm) på grunn av tekniske problemer. Reto (Hollenstein) gjorde en veldig god jobb de siste kilometrene og Michael (Mørkøv) satte meg i en perfekt posisjon før sprinten. Det var nesten umulig å tape denne, og jeg er veldig fornøyd med laginnsatsen i dag, sier Kristoff.

– Rullebanen på flyplassen var veldig lang, så det var litt vanskelig å håndtere den, men Michael har et godt øye for denne type sprinter så jeg hang på ham hele veien inn, sier Kristoff, som nå også har et håp på seier i siste etappen søndag.

Dylan Teuns leder fortsatt, knappe tre sekunder foran Kristoff.
– I dag tok vi mye ansvar og var langt fremme i feltet hele dagen. Jeg håpet å ta tre sekunder i den innlagte sprinten, men fikk problemer, så det ble med det ene sekundet. Det kan likevel komme til å bli viktig i slutten. Klatreavslutningen i morgen blir vesentlig for meg, det er her jeg kan ta verdifulle sekunder på konkurrentene, sier Dylan Teuns.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s