Arctic Race of Norway

Nord-Norges største idrettsbegivenhet

Arctic Race of Norway arrangeres i 2017 for femte året på rad, og har vokst til å bli Norges største sykkelritt og Nord-Norges desidert største idrettsbegivenhet. Sykkelrittet er klasset av UCI som et 2.HC-løp, noe som betyr deltakelse fra flere av verdens største sykkellag og mest profilerte ryttere. I 2016 fulgte over 180 000 tilskuere løpene under det fire etapper lange sykkelrittet (32 000 tilreisende), og TV-bilder fra rittet ble overført direkte på TV2 og videre til over 180 land. Rittet sykles i år mellom 10. og 13. august med etapper i Troms og Nordland fylke.

Knut-Eirik Dybdal fra Andørja i Troms var initiativtakeren som først kom på idéen om å arrangere et internasjonalt sykkelritt i Nord-Norge. Sammen med flere ildsjeler fikk han vekket interessen hos A.S.O, den franske Tour de France- arrangøren, som i dag også er medarrangør av rittet. Arctic Race of Norway har Dronning Sonja som øverste beskytter, og tidligere proffsyklist og tidligere verdensmester Thor Hushovd er rittets ambassadør.

Arctic Race of Norway skaper store ringvirkninger for regionen. En rapport gjennomført av selskapet Bedriftskompetanse viser at Arctic Race skapte meromsetning for næringslivet i 2016 på rundt 93 millioner kroner.

Arctic Race of Norway har på få år blitt selve symbolet på hva man kan få til igjennom bredt og entusiastisk samarbeid. Arrangementet har blitt et populært ”felleseie” som utløser vilje og mulighet til å teste ut samarbeid av ulike konstellasjoner. Arctic Race gir arrangementstrening til idrettslag og lokale arrangører, og skaper arenaer for samarbeid mellom kommuner, fylkeskommuner, organisasjoner og næringsliv.

Etappene for Arctic Race of Norway 2017:

Torsdag 10. august — Etappe 1: Engenes (Andørja) – Narvik (156.5 km)
Fredag 11. august — Etappe 2: Sjøvegan – Bardufoss (177.5 km)
Lørdag, 12. august — Etappe 3: Lyngseidet – Finnvikdalen (Kvaløya) (185.5 km)
Søndag, 13. august — Etappe 4: Tromsø – Tromsø (160.5 km)

Alle foto: Arctic Race of Norway

Reklamer